Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Επιστολή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ., Κ. Ευσταθίου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

Ο πρόεδρος  του Δ.Σ. του Συλλογου ΜΑΣ απαγόρευσε την ανάρτηση της παρακάτω επιστολής στην ιστοσελίδα του ΣΣΤΕ, στη θέση "ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. Κ. Ευσταθίου"!!!
Θαυμάστε αντίληψη ενασχολούμενου με τα κοινά!!! Ιλαροτραγωδία! Γελάμε ή κλαίμε για την κατάντια...
_________________________________

Ο εκπρόσωπος της κίνησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, συνάδελφος Κώστας Ευσταθίου, έστειλε την παρακάτω επιστολή (αρ.πρωτ. 284, 19/6/14) προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Τ.Ε.
Αθήνα 18/6/2014
Συνάδελφοι,

Εδώ και είκοσι περίπου ημέρες περίπου, απευθύνθηκα στην Προϊσταμένη του Λογιστηρίου ζητώντας να μου χορηγηθούν σχετικά οικονομικά στοιχεία κίνησης διαφόρων λογαριασμών, προκειμένου να προβώ σε εκτιμήσεις και να διαμορφώσω προτάσεις  σχετικές με την αποτελεσματική οικονομική διαχείριση των εισφορών των συναδέλφων μας.

Η εκλεκτή συνεργάτης, λόγω χρήσης αδείας της,  μου ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να μου ετοιμάσει τα σχετικά οικονομικά στοιχεία.  Όταν χθες 17/6/2014, ζήτησα να ενημερωθώ για την πορεία συλλογής των στοιχείων, έπεσα από τα σύννεφα, όταν παρουσία τόσο της υπαλλήλου του ΣΣΤΕ κας  Τουλή Μαρίας,  όσο και των συναδέλφων συνταξιούχων Καπνίση Σουζάνας   και  Ταγκάλου Μάνιας,  με παρέπεμψε στους συναδέλφους Πρόεδρο και Γραμματέα του ΣΣΤΕ, προκειμένου να της δώσουν άδεια για να μου χορηγηθούν τα οικονομικά στοιχεία που ζητούσα.

Συνάδελφοι,

Οι Διοικητικοί Σύμβουλοι στα πλαίσια του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους,  έχουν κάθε δικαίωμα να αναζητούν από το οργανωμένο λογιστήριο και τις υπηρεσίες του ΣΣΤΕ, κάθε στοιχείο το οποίο θεωρούν αναγκαίο για να επιτελέσουν το έργο τους ως εκλεγμένοι σύμβουλοι. Είναι τουλάχιστον απρεπές και αντιβαίνει τα σχετικά με το θέμα άρθρα του Καταστατικού, η οποιαδήποτε παρεμπόδιση των συμβούλων σχετικά με την ανάληψη των στοιχείων που τους είναι αναγκαία στη δράση τους. Η πλήρης διαφάνεια στη ζωή και τη δράση των Σωματείων, ιδιαίτερα δε στα θέματα οικονομικής διαχείρισης, δεν επιδέχονται παρεμβάσεις και καθυστερήσεις. Επειδή εκκρεμεί ήδη, πλέον του τριμήνου, το αίτημά μου για  χορήγηση της Γνωμοδότησης του κ.Κρεμαλή για την οποία ο ΣΣΤΕ έχει ήδη πληρώσει ένα σεβαστό ποσό,  το νέο κρούσμα ουσιαστικής παρεμπόδισης της ισότιμης και αποτελεσματικής δραστηριότητας των Διοικητικών Συμβούλων, εγείρει πλέον σοβαρό θέμα Νομιμότητας και Ηθικής Νομιμοποίησης  των ενεργειών εκείνων που από τις θέσεις ευθύνης τους  συνηγορούν υπέρ μιας τέτοιας αντικαταστατικής εκτροπής.

Ζητώ να δοθούν άμεσα σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο για την χορήγηση τόσο της σχετικής Γνωμοδότησης, όσο και για την ελεύθερη πρόσβαση των συμβούλων στα οικονομικά στοιχεία διαχείρισης των εισφορών των συναδέλφων μας.

Συναδελφικά

Ευσταθίου Κώστας
Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου