Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 39

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  39

Αθήνα, 3  Δεκεμβρίου 2020

Η Κοροϊδία των συνταξιούχων της ΤτΕ  συνεχίζεται…

Συνάδελφοι,

Όταν, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, «ανακαλύπτεται» εκ νέου η αξία και ο ρόλος του δημοσίου και του κράτους, οι κυβερνώντες, για να δικαιολογήσουν  τη διάλυση της κοινωνικής μας ασφάλισης, στήνουν επιτροπές όπως αυτή του καθηγητή Πισσαρίδη, η οποία εισηγείται μείωση των συντάξεων και ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης!!  Συνδέουν το μέλλον των συντάξεων με  τη διαχείριση της περιουσίας και των πόρων των ασφαλισμένων  από την επένδυσή τους στα Χρηματιστήρια και τις αγορές!!! Την ίδια ώρα η πλειοψηφία του ΣΣΤΕ εξακολουθεί να συμμετέχει στην «πανδημία της κοροϊδίας» που έχει ενσκήψει ειδικά στο χώρο μας, ενώ γνωρίζει πως θιασώτης  και εκφραστής της παραπάνω πολιτικής είναι ο Διοικητής της ΤτΕ.

 

Επί έξι και πλέον χρόνια, η ΤτΕ, ενώ δεν  έπρεπε να εφαρμόσει κανένα ειδικό μέτρο  δημοσιονομικής προσαρμογής στο προσωπικό της (εν ενεργεία και συνταξιούχους) πέραν των γενικών δια μέσου της φορολογίας, όχι μόνο τα εφάρμοσε μόνο για τους συνταξιούχους της (μόνη από όλες τις άλλες Κεντρικές Τράπεζες),  αλλά εξακολουθεί να τους κοροϊδεύει:

.  Θα σταματήσουν οι κρατήσεις όταν σταματήσουν και στους υπόλοιπους!!

.  Θα δοθούν τα αναδρομικά τουλάχιστον των δύο κρατήσεων από 11.6.2015 ( όπως γνωμοδότησε το Ν.Σ. της ΤτΕ), όταν κάνει κίνηση το δημόσιο!! 

. Θα ψηφίσετε την πλειοψηφία του ΣΣΤΕ, και, στο Γ.Σ. που σκόπιμα ορίστηκε την επομένη των εκλογών, θα περάσει η άρση των κρατήσεων!!

. Θα βγει η απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ και θα σταματήσουν οι κρατήσεις!!

 

Αντί όμως να σταματήσουν οι κρατήσεις και να επιστραφούν τα αναδρομικά, όχι μόνο διατηρούνται (εκτός από τη διαφορά παλιού και νέου πλαφόν προς δόξα των ημετέρων), αλλά είχαμε για πρώτη φορά και με Καταστατική διάταξη της ίδιας της ΤτΕ και συμφωνία των συνδικαλιστών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφάλισης, διαχωρισμό μας σε συνταξιοδοτηθέντες πριν ή μετά την 1.1.2015!!

 

Αν η πλειοψηφία επειδή την βολεύει κομματικά και παραταξιακά ξεχνάει…, οι συνταξιούχοι δεν ξεχνάμε: Τόσο το ότι για να επιστραφούν οι κρατήσεις και τα αναδρομικά «θα πρέπει να περάσετε πάνω από το πτώμα μου» του Γιάνη Στουρνάρα, όσο και το ότι αυτός  αποτελεί τον κεντρικό εκφραστή της ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης!! 

 

Είναι άραγε τυχαίο που την υπεράσπιση της πολιτικής του, εκείνης του διαχωρισμού των συνταξιούχων,  αν δεν κάνουμε λάθος, την ανέθεσε σε επιφανές μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη,  καθηγήτρια της νομικής επιστήμης;;

Επιμένουμε στην ενότητα και την κοινή δράση …

 

Συνάδελφοι,

Οι «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» μέσα σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ύψιστης σημασίας ζήτημα την ενότητα και την κοινή δράση όλων των συνταξιούχων στο τρίπτυχο:

 

1.      Υπεράσπιση των Καταστατικών και των ΣΣΕ των Ταμείων μας,  απόκρουση κάθε προσπάθειας ανάθεσης συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων σε ασφαλιστικές εταιρείες, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης και χορήγηση της βασικής σύνταξης σε όλο το προσωπικό, χωρίς διαχωρισμούς σε συνταξιοδοτηθέντες πριν ή μετά την 1.1.2015.

2.      Κατάργηση των μνημονιακών κρατήσεων στο συνολικό ποσό συντάξεων όλων των συνταξιουχων της ΤτΕ και όχι μόνο όσων υπερβαίνουν το παλαιό πλαφόν.

3.      Επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων ποσών.

 

Παρά τις προσκλήσεις μας ειδικά προς τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής μειοψηφίας στο ΣΣΤΕ, για μια συνάντηση συζήτησης και αποφάσεων κοινής δράσης, οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες. Ακόμα και η τελευταία  με μόνη προϋπόθεση την κατάργηση των κρατήσεων και την επιστροφή των αναδρομικών έμεινε εκ νέου αναπάντητη (ΕΣΑΚ/Σ) και δεν έτυχε θετικής απάντησης (Α.Π). Μάλιστα ο επικεφαλής της Α.Π. προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες του στο θέμα της κοινής δράσης, πετάει εκ νέου «τη μπάλα  στην εξέδρα», ενθυμούμενος το συνταξιούχο Μ. Μπαλαούρα, δικαιώνοντας το λαϊκό ρητό πως «όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει….»!!

 

Παρά την άρνηση κοινής δράσης σε ένα πλαίσιο που αποτελεί ανάγκη για την υπεράσπιση των Καταστατικών και των ΣΣΕ των Ταμείων μας απέναντι στην επερχόμενη λαίλαπα της μείωσης των συντάξεων και της διάλυσης της κοινωνικής μας ασφάλισης, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας  και για την προώθηση με κάθε τρόπο των διεκδικήσεών μας και για την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος από τους ίδιους τους συνταξιούχους που θα αφαιρέσει τον ΣΣΤΕ από τα χέρια του εργοδότη.   Θα είμαστε πάντα ανοικτοί σε κάθε ενωτική πρωτοβουλία για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να υπερασπίσουμε τους θεσμούς μας μακριά από τη ιδιωτική ασφάλιση. 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Συνταξιούχων ΤτΕ

 

Συνάδελφοι, επισκεφθείτε το http://endrasi-ste.blogspot.com/ και ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις και τα άρθρα μας για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου