Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι συναντήσεις της Κίνησής μας με τους συναδέλφους στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη


Σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις μας με τους συναδέλφους στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, στις 6 και 12 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Οικοδομείται μια πραγματικά αυτόνομη και ενωτική σχέση που υπερβαίνει χθεσινούς κομματικούς διαχωρισμούς και παραταξιακές σκοπιμότητες. Οι απαγορεύσεις και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε., που στόχευαν να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην υποτιθέμενη διασπαστική συγκέντρωση της Κίνησής μας,  δεν απέδωσαν. Αντίθετα, οι συναντήσεις μας χαρακτηρίστηκαν από τη ζωντανή συζήτηση, τα πλούσια επιχειρήματα και τις ποιοτικές, ουσιαστικές παρεμβάσεις. Αξίζει επίσης να τονίσουμε τη φιλική, συναδελφική συμπεριφορά των Τ.Δ.Ε. των εκεί Παραρτημάτων. 

Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι με την συμμετοχή και τις παρεμβάσεις τους ενισχύουν την ελπίδα για μια αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία, κατανοούν την ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος μετεργασιακών παροχών μέσα στη Τράπεζα και μακρυά από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, αρνούνται την ενσωμάτωσή μας στον Εθνικό Οργανισμό Συνταξιούχων και την ΗΔΙΚΑ Β΄.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι επόμενες συναντήσεις μας με τους συναδέλφους του Βόλου στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά και των άλλων παραρτημάτων στη συνέχεια, θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ουσιαστική ενότητα ανάμεσά μας.
Επιτέλους, εκείνη την ενότητα που θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες, στα δικά μας δικαιώματα - μακρυά από τις εξαμβλωματικές παλαιοκομματικές και νεοκομματικές συμπεριφορές της συγκάλυψης, της αλαζονείας και της αμετροέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου