Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9

"ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Ιστολόγιο http://endrasi-ste.blogspot.com   
Email endrasi.ste@gmail.com  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9
Αθήνα, 21.7.2014
ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ
Συνάδελφοι,

Είναι γνωστή σε όλους η δύσκολη θέση στην οποία έχουμε περιέλθει μπροστά στους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια που μας περιμένουν στο τέλος του μήνα, αλλά και την εφαρμογή της μηνιαίας προκαταβολής από 1/8/2014, του φόρου στο σύνολο των συντάξεων. Σε μια περίοδο που συνεχώς ψαλιδίζονται οι προσδοκίες με τις οποίες συνταξιοδοτηθήκαμε και με τις οποίες αποφασίσαμε την έξοδό μας από την Τράπεζα,  δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΣΤΕ έχει αποδεχθεί σαν μοιραία και μη αναστρέψιμη την πορεία αυτής της ¨καταστροφής¨. Όπως σας ενημερώσαμε, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η πλειοψηφία του αρνείται να ζητήσει την επιστροφή εκείνων των περικοπών που παραμένουν στον Φορέα (Τράπεζα) και ειδικότερα εκείνων που καταβάλλονταν στο Μέρισμα( Δώρα κ.λ.π), την ίδια ώρα που χώροι που είχανε αντιγράψει το δικό μας καθεστώς λειτουργίας στο Μέρισμα (Ε.Τ.Ε.), εξακολουθούν και σωστά να εισπράττουν τα Δώρα και το επίδομα αδείας. Το τελευταίο μάλιστα κατεβλήθη στις 4/7/2014 στους συνταξιούχους συναδέλφους της Ε.Τ.Ε.

Επειδή όπως είναι ευνόητο η ενημέρωση της νέας Διοίκησης για το θέμα της ¨ Ασφάλισης Προσωπικού Τράπεζας Ελλάδος¨ όπως αυτό διαμορφώθηκε από 1.1.2011 με τον Νόμο 3863/2010 άρθρο 64 θα απαιτήσει σχετικό χρόνο, θεωρούμε πως θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων. Η λύση κατά τη γνώμη μας πρέπει να είναι αξιοπρεπής και να μην εξαρτάται από τις κάθε φορά διαθέσεις και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. Προτείνουμε να επαναλειτουργήσει θεσμικά, τουλάχιστον για όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, η δυνατότητα λήψης των τριών συντάξεων. Με ενημέρωση – αίτηση του συνταξιούχου στις υπηρεσίες, να πιστώνεται το αντίστοιχο ποσό στον λογαριασμό του. Μια τέτοια λύση νομίζουμε πως  την περίοδο αυτή θα στήριζε οικονομικά τους συναδέλφους μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η νέα Διοίκηση θα δει με θετική διάθεση κάθε πρόταση οικονομικής ανακούφισης των συνταξιούχων μας στη σημερινή δύσκολη περίοδο.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Αναγνωστοπούλου Δήμητρα, Βαξεβανάκη Έλλη, Δεληπέτρος Δημήτρης, Ευσταθίου Κώστας, Καραγιάννης Ιπποκράτης, Καραφωτιά Φωφώ, Κουλούρης Γιώργος, Κουρκουτσάκη Τίνα, Κωνστανταράκη Εύα,  Μαγκλάρας Κώστας, Μελισσείδου Ελένη, Μπαλαούρας Μάκης, Μοσχονησίου Βάσω, Μουτσάκη Μάρθα, Μπουλαλά Αγγελική, Νέστωρας Γιώργος, Παπαμάργαρης Χάρης, Πατσιλίβα Μαργαρίτα, Χατούπη Μαρία, Χρηστίδης Απόστολος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου