Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
   Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2019
1.      Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Σ.Τ.Ε, για εξυπηρέτηση των κομματικών και παραταξιακών της επιδιώξεων και εκείνων του Διοικητή της ΤτΕ, άφησε αναξιοποίητες τις δυνατότητες που προέκυπταν για τους συνταξιούχους της ΤτΕ, από την αναγνώριση της αυτονομίας του Συστήματος Ασφάλισης του Προσωπικού της ΤτΕ !!

2.      Χωρίς η πλειοψηφία του Σ.Σ.Τ.Ε. να προβάλλει διεκδικήσεις που θα αξιοποιούσαν τη συγκυρία και την ανεξαρτησία της ΤτΕ ως μέλους του Ευρωσυστήματος,  μεταβλήθηκε σε χειροκροτητή των επιλογών του Διοικητή, αν και γνώριζε πως ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομικών, παραβίασε την ανεξαρτησία της ΤτΕ και επέβαλε σε αυτήν το νόμο 4093/2012, συμπαρασύροντας και τους νόμους 4024/2011 και 4051/2012, που δεν είχαν εφαρμοσθεί!! 

3.      Επέμεινε στην μεταφορά πρόσθετου ποσοστού 12% επικουρικής στο πρόγραμμα επιδεικνύοντας προτεραιότητα στην ανάθεση δικαιωμάτων σε ασφαλιστικές εταιρείες,  ακόμα και όταν εκδόθηκε το ΦΕΚ της 1.7.2016 και αναγνωρίσθηκε η μη εμπλοκή της ΤτΕ σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ και εν συνεχεία και στην  ΗΔΙΚΑ!!

4.      Άσκησε πολεμική στους συνταξιούχους που προχώρησαν σε αγωγές το 2015 μετά και την απόφαση  του ΣτΕ να κρίνει  αντισυνταγματικούς τους ν. 4051 και 4093 του 2012, αρνούμενη να διεκδικήσει έγκαιρα την άρση των παράνομων και αντισυνταγματικών κρατήσεων και την επιστροφή των δώρων και του επιδόματος αδείας, τα οποία θυμήθηκε το 2018 !!

5.      Η σημερινή πλειοψηφία του Σ.Σ.Τ.Ε, επέμεινε στο δρόμο της αντιπαλότητας και της υπονόμευσης των δικαιωμάτων των συνταξιούχων μας, ακόμα και όταν την 3.10.2017, η ΤτΕ υπό την πίεση των υπομνημάτων και εξωδίκων και τις αγωγές εκατοντάδων συνταξιούχων μας, υποχρεώθηκε να συγκαλέσει το Νομικό Συμβούλιο το οποίο γνωμοδότησε θετικά!!

6.      Με την πρακτική της αντικυβερνητικής εχθρότητας και των ύβρεων, η πλειοψηφία του Σ..Σ.Τ.Ε έδωσε  διέξοδο σε όσους δεν ήθελαν την  υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και της Γνωμοδότησης του Ν.Σ. Με τις καθυστερημένες αγωγές, μετέτρεψε μια ήδη ειλημμένη απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου (ΣτΕ) σε δικαστική διεκδίκηση(!!)

7.      Με τον τρόπο αυτό, θεώρησε ότι «απάλλαξε» τον Διοικητή από την ευθύνη που είχε, σύμφωνα με την Γνωμοδότηση του Ν.Σ., για την επιβάρυνση της Τράπεζας με υψηλούς τόκους υπερημερίας από τυχόν καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, παρέχοντάς του «νομικό άλλοθι» να καθυστερεί και να απορρίπτει το αίτημα των Μελών του Γενικού Συμβουλίου για υλοποίηση της γνωμοδότησης του Ν.Σ. της ΤτΕ!!

8.      Είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά η ώρα της δικαίωσης των συνταξιούχων μας δεν είναι μακριά.  Αν, ως προσωπικό της ΤτΕ, δεν δικαιωθούμε άμεσα, οι ευθύνες για τις υπερβάσεις και παραβιάσεις του Καταστατικού της ΤτΕ και της Συνθήκης λειτουργίας της ως μέλους του Ευρωσυστήματος, θα αναζητηθούν με τις προσήκουσες  προσφυγές στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.  

9.      Το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών δεν θα είναι κρίσιμο μόνο για την άρση όλων των παρακρατήσεων και της ΕΑΣ, για την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας και την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων. Η  αποκατάσταση της νομιμότητας των συνταξιοδοτικών μας παροχών, σύμφωνα με τις διατάξεις των Καταστατικών των πρώην ταμείων και τις γενικές αρχές της πρόσφατης ασφαλιστικής νομοθεσίας, είναι εξ ίσου σημαντική, ίσως και η σημαντικότερη διεκδίκηση.

10.  Η δημιουργία κανονισμού συνταξιοδοτικών παροχών, θα θεμελιώσει την αυτονομία του Συστήματος Ασφάλισης Προσωπικού ΤτΕ στο έδαφος των αποφάσεων των δικών της οργάνων (Συμβουλίου Ασφάλισης και Γενικού Συμβουλίου), απομακρύνοντας ορατούς κινδύνους ανάθεσης δικαιωμάτων μας σε ασφαλιστικές εταιρείες, που ελλοχεύουν στις θέσεις εκείνων που μιλούν για κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου», και ιδιωτικής ασφάλισης.

11. Η Κίνησή μας είναι κάθετα αντίθετη στη μεταφορά οποιουδήποτε ποσοστού επικουρικής στο Πρόγραμμα, καθώς και του Προγράμματος σε ασφαλιστικές εταιρείες. Για τους ασφαλισμένους πριν την 1.1.1993, η επικουρική και το πρόγραμμα,  αποτελούν ενιαία υποχρέωση Καταστατικά εγγυημένη από τις Σ.Σ.Ε. 1948 και 1951, στο ύψος του 36% των συντάξιμων αποδοχών τους.   Το ίδιο διεκδικούμε και για τους συνταξιούχους ασφαλισμένους μετά την 1.1.1993, με την ανάλογη αύξηση του κεφαλαίου του Προγράμματος.

12.  Θεωρούμε πως για την ολοκλήρωση της ένταξης του συνόλου των ασφαλιστικών παροχών στην ΤτΕ,  θα πρέπει να συζητηθεί  και η ανάληψη της ευθύνης και του Τ.Υ. από την Τράπεζα, με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση των παροχών.

13.  Απορρίπτουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπαγωγής και ενσωμάτωσης του αυτο-διαχειριζόμενου Τ.Υ. στον ΕΟΠΥΥ ή εκχώρησης δραστηριοτήτων του σε ασφαλιστικές εταιρείες. Απαιτούμε την ισότιμη συμμετοχή και των συνταξιούχων στη διοίκησή του.  

14.  Σύμφωνα με τις παραπάνω εκτιμήσεις και στη βάση των αρχών της ανεξαρτησίας μας από κυβερνητικές–κομματικές και εργοδοτικές εξαρτήσεις, καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε συνάδελφο να κινηθούμε ενωτικά για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου νίκης και ανατροπής των καταστροφικών σημερινών συσχετισμών στο Σ.Σ.Τ.Ε., για την αποτελεσματική διεκδίκηση και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων μας ως προσωπικού της ΤτΕ,  μέλους του  Ευρωσυστήματος.

15.  Στις ερχόμενες εκλογές του Σ.Σ.Τ.Ε., είναι ΥΨΙΣΤΗ  η ευθύνη του κάθε συνταξιούχου να ανατραπεί ο σημερινός συσχετισμός που οδήγησε τον Σ.Σ.Τ.Ε στην αναποτελεσματικότητα. Καλούμε τους συναδέλφους των παραρτημάτων να αναδείξουν εκπροσώπους στις ΤΔΕ με γνώμονα την ενωτική-δημοκρατική λειτουργία και την διεκδικητική αναγέννηση του Συλλόγου.  Απαραίτητη προυπόθεση, φυσικά, είναι η τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, με την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων,  όχι μόνο στα παραρτήματα, αλλά και στη Γενική Συνέλευση, όπως άλλωστε επιβάλλει πλέον ο νόμος.


ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Σ.Σ.Τ.Ε ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου